Have a question?
Nume
Prenume
Patronimic
Localitatea
Select dropdoun
Delete file
Are you sure you want to delete this file?
Message sent Close
4 out of 5
4
6 reviews

Metodologia de elaborare a instrucţiunilor tehnologice pentru producţia culinară

With no prior experience, you will have the opportunity to walk through hands-on examples with Hadoop and Spark frameworks, two of the most common in the industry. You will be comfortable explaining the specific components and basic processes of the Hadoop architecture, software stack, and execution environment. In the assignments you will be guided in how data scientists apply the important concepts and techniques such as Map-Reduce that are used to solve fundamental problems in big data. You’ll feel empowered to have conversations about big data and the data analysis process.

10 students enrolled

Scopul fundamental al cursului,,Metodologia de elaborare a instrucțiunilor tehnologice pentru producția culinară”constă înpregătirea personalului din unitățile de alimentație publică în vederea metodologiei de elaborare a instrucțiunilor tehnologice pentru preparatele culinare, pe care unitățile de alimentație publică le produc (de ex.: gustări reci și calde, supe, preparate de bază, garnituri, sosuri, preparate dulci, articole de patiserie și cofetărie, băuturi de producție proprie). Instrucțiunile tehnologice sunt documente normative care conțin informații, precum: calitatea materiilor prime, fișa tehnologică a preparatului, schema procesului tehnologic de obținere și descrierea utilajelor necesare pentru obținerea preparatelor.

Competențele dobândite la finalizarea programului:

  • capacitatea și disponibilitatea de a utiliza culegerea de rețete pentru preparate și produse culinare, produse de patiserie;
  • capacitatea de a calcula consumul de materii prime, randamentul semifabricatelor și produselor finite din legume, pește, carne și carne de pasăre;
  • capacitatea de a aplica normele de interschimbabilitate a materiilor prime, utilizate în procesele tehnologice de obținere a preparatelor culinare;
  • capacitatea de a determina pierderile mecanice și termice rezultate la prelucrarea preliminară și termică a produselor alimentare;
  • capacitatea de a elabora fișe tehnologice pentru semifabricate de legume, pește, carne, carne de pasăre, masă tocată, aluat, fonduri, sosuri, garnituri, umpluturi etc.;
  • capacitatea de a elabora fișe tehnologice pentru preparate culinare (antreuri și gustări reci, antreuri și gustări calde, preparate lichide – supe, preparate de bază din legume, pește, carne, carne de pasăre, masă tocată, aluat; preparate pentru micul dejun, preparate dulci de bucătărie);
  • capacitatea de a elabora instrucțiuni tehnologice pentru preparatele culinare;
  • capacitatea de a calcula prețurile de vânzare pentru produsele de alimentație publică;
  • capacitatea de a înregistra documentar tranzacțiile comerciale.
Faq Content 1
Faq Content 2

Productivity Hacks to Get More Done in 2018

— 28 February 2017

  1. Facebook News Feed Eradicator (free chrome extension) Stay focused by removing your Facebook newsfeed and replacing it with an inspirational quote. Disable the tool anytime you want to see what friends are up to!
  2. Hide My Inbox (free chrome extension for Gmail) Stay focused by hiding your inbox. Click "show your inbox" at a scheduled time and batch processs everything one go.
  3. Habitica (free mobile + web app) Gamify your to do list. Treat your life like a game and earn gold goins for getting stuff done!


Get course
30-Day Money-Back Guarantee

Includes

<ul><li>Bucătari</li><li>Bucătari-cofetari</li><li>Vânzători</li><li>Contabili-calculatori</li><li>Manageri de restaurante</li><li>Tehnologi în alimentația publică</li><li>Antreprenori care urmează să deschidă o afacere în domeniul alimentației publice</li><li>Angajați din unități de alimentație publică responsabili de elaborarea documentației tehnologice</li></ul>
4 lectures
Full lifetime access
Access on mobile and TV